Redactie Marketing & Communicatie 22 december 2015

 

Samenwerken met Office 2016

Samenwerken centraal stellen, dat beloofde het in september gelanceerde Office 2016. Samen werken aan ideeën, projecten, concepten en documenten met mensen binnen zowel als buiten je organisatie: daar zou deze versie van Microsoft Office voor staan. Het delen van data, inzicht geven in en verkrijgen van informatiestromen, zou het proces vereenvoudigen, vergemakkelijken en zorgen dat je veel productiever kan werken.

 

Goed begin & Echte winst

De voordelen ten opzichte van voorgaande versies zijn:

  • Desktop, mobiel, tablet: overal gebruik je dezelfde applicaties.
  • Voor elk apparaat een licentie kopen hoeft niet: 1 licentie is voor 5 devices
  • De webportal biedt overal toegang: je hebt alleen internet nodig
  • Vertrouwd lokaal: niet alles is in de cloud, je kan gewoon op je computerprogramma’s installeren en documenten opslaan
  • Koppelingen: zoveel als je maar wilt

 

Samenwerken met office 365

 

Allemaal mooie tools, een goed begin Maar! De echte winst zou gehaald moeten worden uit de nieuwe manier van werken die Microsoft faciliteert met Office 2016. Als Microsoft partner moesten we daar natuurlijk iets mee en hoe kan dat beter dan door het gewoon direct in te gaan zetten op projecten. Of de tools echt zoveel toe zouden voegen aan de manier van werken blijkt toch het best wanneer je elke dag mee werkt. De ervaring die we hiermee in de praktijk hebben opgedaan delen we hier graag.

 

Lucralab

Vanuit ons Lucralab ben ik betrokken bij een project waarbij we een oplossing ontwikkeld hebben en dat nu in de retailmarkt aan het zetten zijn. We doen dit vanuit een joint venture waarbij we onze krachten bundelen tijdens de ontwikkeling en uitrol van het product. Oftewel: meerdere partijen, veel informatie, bergen documenten, sheets, overzichten, marketingmaterialen etc. Dé uitgelezen kans om Microsoft Office 2016 in combinatie met Office 365 aan een test te onderwerpen.